Vi som undervisar på dansskolan!

Huvudansvarig, danslärare

Maria Isaksson

Är huvudansvarig för dansskolans verksamhet. Hon är utbildat i SDO – Sveriges Dansorganisation och innehar danslärarexamen. Maria har representerat Sverige på internationella tävlingar, skandinaviska mästerskap, landskamper m m i latin och moderna danser.​

Maria är mycket pedagogisk och väldigt omtyckt bland sina elever. Hon har ett gediget sätt att jobba med små barn och att kunna locka fram dansglädjen bland dessa. Maria Coachar/ PT-tränar dansskolans tävlingsdansare där hennes motto är att uppmuntran leder till framgång.​

Under sina dryga 30 år som danslärare har hennes elever haft stora framgångar både nationellt och med meriter som Nordiskamästare, Europa mästare och Världsmästare.​

Maria har medverkat som domarpanel i tv programmet Floor Filler och har även medverkat i musikvideos och olika shower.​

Varje år producerar dansskolan med Maria i ledning en elevföreställning som är mycket populär båda bland dansare och föräldrar/publik.​

Maria fungerar även som domare vid nationella och internationella danstävlingar och hon håller utbildningar för SDO i disco dans.

Danslärare i Barndans, Discokids, Disco (Nyb/Forts/Tävling/Elit/TTG), Bugg, salsa och ” må bra” pass i Zumba & Core

Danslärare

Jonathan Isaksson

Jonathan har sedan 6 års ålder dansat på dansskolan. Jonathan har en bred kunskap i dans då han under åren dansat både disco, bugg, street, jazz och latinamerikansk dans. Han har tävlat i bugg och latinamerikansk dans och tillhört svenska landslaget i streetdance. Jonathan är flerfaldig svensk mästare i par street.

Jonathan har gått idrotts-programmet på Wennströmska Gymnasiet och tog studenten våren 2009. Han är utbildad inom SDO och innehar sporttränarexamen i streeetdance. Jonathan agerar som nationell domare och har genom åren utbildat dansare från nybörjare upp till professionell nivå.

Han har ett brinnande intresse för musik och är ofta anlitad som DJ både på tävlingar och privata fester & bröllop.

Jonathan är mycket uppskattad och har ett naturligt sätt att möta sina elever och delge dem en pedagogisk och lärorik undervisning. Jonathan håller danskurser i streetdance samt tränar tävlingdansarna i sina tävlingsprogram.

Danslärare i Streetkids, Streetdance/hiphop (Nyb/Forts/Tävling/TTG), Hiphop Workout och Bugg.

Mail: jonathan.isaksson@vasterasdanscenter.com

Danslärare, Ansvarig Sala Danscenter

Felicia Isaksson

Felicia är född och uppvuxen i Västerås och där hon började sin danskarriär. Representerade svenska landslaget i dans inom disco, hiphop och konstnärlig dans som barn och ungdom och kammat hem flertal medaljplatser på Europamästerskap och världsmästerskap.

Efter gymnasiet flyttade Felicia till Stockholm och började studera på Balettakademins yrkes förberedande dansutbildning, 2015 väntade nya äventyr och Felicia blev
antagen till en professionell skola i New York City.

Under 3.5 års tid studerande och jobbade Felicia med stora koreografer från hela världen och medverkade i uppsättningar på New Yorks största dansscener.
Danspedagogik och undervisning är något som ligger Felicia närmst om hjärtat, över 10 års erfarenhet av barn och ungdomar, nybörjare som professionella i New York och i Europa ser hon till att alla får möta dansglädjen och utvecklas till sitt egna bästa.

”Glädjande undervisning och disciplin i danssalen skapar vi en rolig och utvecklande danslektion”

” Tillsammans tränar vi hårt och har samtidigt kul”

Mail: felicia.isaksson@vasterasdanscenter.com

Danslärare

Ellinor Eklund

Hon har dansat på Västerås Danscenter sedan 4 års ålder och har under åren skaffat sig en bred utbildning inom barndans, sällskapsdans, disco, funk och jazzdans. Ellinor har gått dansklass på Fryxellska skolan i Västerås och började tidigt assistera Maria Isaksson på dansskolan i olika ämnen.

Ellinor har sporttränarexamen i disco och har både domarlicens för nationella och internationella tävlingar. Ellinor är inriktad på barn och ungdomsverksamheten på dansskolan och har ett mycket naturligt och pedagogiskt sätt att möta sina elever. Efter studenten har Ellinor fortsatt sina studier och är utbildad lärare i matematik. Hon har ett brinnande intresse för tävlingsdansen och coachar våra tävlingselever och följer med på danstävlingar mm. Hon har själv tävlat i disco & bugg och varit med i olika dans- föreställningar på teatern. 

Danslärare i Discokids, Disco (Nyb/Forts/Tävling/Elit/TTG), Gruppdisco och Formationsdisco.

Danslärare

Oscar Åslund

Efter att ha tävlingsdansat i flera år och med VM & EM-medaljer i disco i bagaget så har Oscar utbildat sig till yrkesdansare på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm.

Oscar har steg 3 sporttärnarexamen i disco SDO och han är ofta anlitad som dommare både internationellt och nationellt.

Danslärare i Modern dans, Konstnärlig dans och Disco.

Danslärare

Isabell Eklund

Isabelle undervisar i teknik, fys, jazz, konstnärlig dans och hiphop.

Danslärare

Linda Hjortén

Linda kommer från Sundsvall där hon bott hela livet men har nu valt att flytta till Västerås med sin familj. Dansen har varit henne varmt om hjärtat sen barnsben och hon startade redan som 3 åring med balett. Därefter började hon tävlingsdansa inom latin och standarddanser och gjorde detta fram till 17 års ålder då hon hade nått högsta klasserna inom pardansen. Sedan 2005 har hon undervisat på Danceworld Sundsvall och är även utbildad inom SDO till sporttränare i Disco. Hon har undervisat i Disco, hiphop, barndans och vuxna i Artistic ballroom. Linda har de senaste 2 åren tävlat själv med mammagruppen Seven mums i hiphop och har tagit Guld på SM både 2023 och 2024. Hon ser fram emot att börja undervisa hos oss på Västerås Danscenter i barndans och Streetkids med start i höst.

Linda har domarlicens i SDL och dömer aktivt på Rising star och Challenge

Danslärare

Marco Behal

Marco Behal är uppvuxen i Tjeckien. Under hans ungdomsår blev han tiofaldig världs mästare i konstnärlig dans. I 2017 tog han sin kandidat examen på Stockholms konstnärliga högskolan. Marco är utbildat steg 3 lärare i SDO och är aktiv som domare, tävlingskontrollant och utbildare. I 2019 tog han även internationell domar licens IDO i modern, jazz, Showdans och disco dance. 

Marco undervisar disco, konstnärlig dans och teknik inte bara i Västerås men även utomlands på olika workshops och seminarium. Marcos elever har blivit Europa- och världsmästare i modern, jazz och disco dans.

Danslärare

Veronica Salas

Veronica jobbar med vår årliga föreställning. Hon skriver manus samt regisserar storyn och huvudrollerna.

Danslärare

Maja Sjöstrand

Maja har dansat på dansskolan sedan 2009 och började tävlingsdansa i hiphop 2013. Hon har tävlat i alla hiphopgrenar och även i popping solo, popping duo och battle. Idag tävlar hon på internationell nivå i hiphop solo och duo, popping solo och battle. Våren 2022 tog Maja sin SDO steg 1 utbildning. Hon undervisar hiphop och coachar även tävlingsgrupper.

Danslärare

Mario Perez Amigo

Mario undervisar i Hip Hop på dansskolan och har en gedigen meritlista och har undervisat i dans runt om i världen. Sin passion för dans har gjort att han dansat för kända artister som t.ex. ASAP Rocky, Shakira & Danny Saucedo samt deltagit i flertalet shower.

Danslärare

Elvira Johansson

Elvira Johansson är en passionerad dansare som brinner för att utrycka sig och dansa tillsammans med andra. Hon är medlem i det globala danskollektivet RICHFAM med föreställningar i Australien i bagaget. Utöver där har vi hittat henne på på scener som Globen, Annexet & Grönlund bakom välkända artister! Med 10 års erfarenhet av tävlingsdans har hon stått flertalet gånger som Svensk och Nordisk mästare i hiphop. Elvira har under 1,5 år utbildat sig vid Diambra dance education inom diverse dansstilar och ser nu fram emot att dela med sig av sin kunskap till er med samma passion i sin hemstad Västerås!

Danslärare

Amie Vestholm

Jag har dansat sedan jag var 3 år gammal och tävlat sedan jag var 6. Sedan dess har dansen alltid varit något jag brinner för och mitt största intresse. Jag tränar stilarna disco, jazz och hiphop men tävlar endast i disco.  Genom dansen har jag åstadkommit flera medaljer på EM och VM i både solo, duo och grupp. Mina främsta framgångar inom dansen är VM 2016 och 2017 då jag vann VM guld i disco solo.

Jag tog min SDO Steg 1 utbildning hösten 2023 vilket gör att jag nu är tränare för den sporten jag älskar mest! Jag undervisar i disco dans.

Danslärare

Hannah Forsén

Jag har dansat hela mitt liv och tävlat sen jag var 9 år gammal. Dansen har alltid varit en stor del av mitt liv som jag ägnat mycket tid åt. Jag har både tävlat i disco och jazz och varit del av det svenska landslaget i båda grenarna. Men jag har främst varit aktiv som disco dansare. Min största framgång var 2019 när jag vann EM guld tillsammans med min disco grupp. 

Hösten 2023 tog jag min Steg 1 utbildning och idag undervisar jag i Disco kidz och Disco dance vilket jag tycker är superkul! 

Danslärare

Elvira Reidås

Dansen har varit en stor del av mitt liv sedan jag 2015 tog mina första riktiga danssteg som nioåring. Min passion för dansen kom snabbt och bara ett halvår senare började jag tävlingsdansa i disco. Jag har dansat på Västerås Danscenter sedan 2019 eftersom att jag flyttade hit till Västerås från Stockholm då. Jag har tävlat/tävlar i både jazz och disco och idag tävlar jag på internationell nivå i disco solo och disco duo, men jag har även tävlat på internationell nivå i jazz. Min främsta framgång i dansen hittills är när jag 2022 knep en finalplats på VM i disco solo som resulterade i sjätte plats. 

Hösten 2023 tog jag min SDO steg 1 utbildning och just nu undervisar jag i både disco men också jazz. Jag brinner för träning, framförallt dans!

Rulla till toppen