Dans i skolan

Västerås Danscenter samarbetar årligen med många skolor i Västmanland i deras dansundervisning. Är du intresserad av att boka dansundervisning till er skola? Skicka en bokningsförfrågan så återkommer vi. 

Dans stärker hälsan 

Dans och rörelse finns i alla barn och ungdomar, en rolig träningsform som ger glädje och mycket positiv påverkan på hälsan. En möjlighet att upptäcka nya olika uttrycksformer och stärka elevernas egna identitet. Inga förkunskaper inom dans krävs, vi delar med oss utav våra kunskaper och inlärningsmetoder till barn och ungdomarna genom våra professionella pedagoger. 

Vi har samarbetat med många skolor i Västmanland i över 30 år och hoppas på att få komma till just er skola inom snar framtid.  

Enstaka tillfällen 

Västerås danscenter kommer gärna till din skola och undervisar i olika dansstilar. Det kan exempelvis vara vid enstaka tillfällen som elevensval, friluftsdagar, temadagar eller kick off. 

Skräddarsy ert paket

Vi tillsammans kommer överens om hur många tillfällen er skola/klasser vill ha, Allt ifrån att kunna göra en bedömning i idrott och hälsa kursen eller ett större projekt som att sätta ihop en mindre föreställning. Finns det önskningar om att schemalägga dans som sträcker sig över hela terminer är det också möjligt (profil dansinriktning).

Låt barnen komma till oss 

Vi kan komma till er om gymnastiksal eller liknande sal finns till användning. Ni är också hjärtligt välkomna till oss på Västerås Danscenter och dansa i våra lokaler, vi har ett utbud på 6 st danssalar, vi finns på Pilgatan 8.

Skapande Skola och Kulturgaranti 

Dansa med oss inom skapande skola och kulturgaranti. Skapande Skola är ett projekt som ligger under Kulturrådet som är tänkt för att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjlighet till eget skapande ökar. Ta kontakt med din kultursamordnare på skolan och se vilka möjligheter som finns för just er.  

Rulla till toppen