Hej! Vad roligt du ska börja dansa!

Jag heter Maria Isaksson och är huvudansvarig för dansskolans verksamhet. Välkommen till en ny termin på Västerås Danscenter. Nedan hittar du information som är bra att ha inför att du börjar dansa hos oss.​

Har du några frågor kan du alltid skriva till oss i våra sociala media @vasterasdanscenter eller via mail till info@vasterasdanscenter.com

Varma hälsningar, 
Maria Isaksson
VD, Västerås Danscenter

Information inför kursstart!

Första veckan på dansskolan har vi alltid prova-på på alla våra nybörjarkurser vilket innebär att det är fler människor i våra lokaler än vanligt. I receptionen på entréplan får de elever som går barndans pricka av sig. Nedan finns vanliga frågor och svar. Vi ser fram emot att välkomna dig till en termin full av dans och glädje.

Ja vi erbjuder gratis prova på under öppet hus veckan,men du måste reservera en plats. Grupperna kan bli fulltecknade och i möjligaste mån erbjuder vi då en alternativ dag/tid. (gratis gäller ej för 2-5 år barndans samt 5-8 år disco & streetkids där anmälan krävs i förväg mot startavgift)


Om du bokat din prova på lektion och inte vill gå måste du avboka senast 48 tim efter prova på tillfället annars erläggs man full terminsavgift. Avbokningen ska ske via mail info@vasterasdanscenter.com

Här erbjuder vi Ditt barn plats i en grupp där vi har maximerat antalet deltagare. Ni har två provlektioner innan Ni binder Er för en hel danstermin. Vi har inte möjlighet att ha öppet hus med på prova på lektion för dessa barn. Risken är att det kan komma 60 barn samtidigt. Vi måste i förväg kontrollera antalet i varje grupp.

Inskrivning sker via vår anmälningsknapp som du hittar högst upp på sidan.

Ja vi erbjuder drop in på våra träningspass i Zumba och Hip Hop. Läs mer under träningspass.

Om det blir fullt i någon grupp erbjuder vi eleverna en alternativ tid eller köplats.

Betalning sker med det OCR-nummer som skickas till er vid anmälan.

Bekväma kläder är A & O. Vi har inga krav att det skall vara speciella dansdräkter i olika årsgrupper för barn, barnen hittar snart själva vad de vill ha till sina "danskläder".

Vilka skor skall jag använda?

Vi rekommenderar sportsko till disco, funk, hiphop och breakdance kurser. Till salsa och latin behöver man en innesko där klacken är stadig och skinnet mjukt. Till bugg och mogen dans tar man sina "finskor" till att börja med. Senare finns det speciella bugg skor att införskaffa för dem som vill.

Busslinje 1, 2, 3, 4 och 5.

Pilgatan 8A ligger snett mot Scandic Hotell och innan VL's buss central om man kommer från centrum, nära Coop Extra. Dansstudio 1, 2, 3 och 4 ligger på entréplan och dansstudio 5 ligger en trappa ner studio 6 ligger på våningsplan 4.

Busslinje 1, 2, 3, 4 och 5.

Rulla till toppen