• Maria Isaksson

  Huvudansvarig / Danslärare

  Är huvudansvarig för dansskolans verksamhet. Hon är utbildat i SDO - Sveriges Dansorganisation och innehar danslärarexamen. Maria har representerat Sverige på internationella tävlingar, skandinaviska mästerskap, landskamper m m i latin och moderna danser.

  Maria är mycket pedagogisk och väldigt omtyckt bland sina elever. Hon har ett gediget sätt att jobba med små barn och att kunna locka fram dansglädjen bland dessa. Maria Coachar/ PT-tränar dansskolans tävlingsdansare där hennes motto är att uppmuntran leder till framgång.

  Under sina dryga 30 år som danslärare har hennes elever haft stora framgångar både nationellt och med meriter som Nordiskamästare, Europa mästare och Världsmästare.

  Maria har medverkat som domarpanel i tv programmet Floor Filler och har även medverkat i musikvideos och olika shower.

  Varje år producerar dansskolan med Maria i ledning en elevföreställning som är mycket populär båda bland dansare och föräldrar/publik.

  Maria fungerar även som domare vid nationella och internationella danstävlingar och hon håller utbildningar för SDO i disco dans. Danslärare i Barndans, Discokids, Disco (Nyb/Forts/Tävling/Elit/TTG), Bugg, salsa och ” må bra” pass i Zumba & Core

  Mail: info@vasterasdanscenter.com

 • Jonathan Isaksson

  Danslärare

  Jonathan har sedan 6 års ålder dansat på dansskolan. Jonathan har en bred kunskap i dans då han under åren dansat både disco, bugg, street, jazz och latinamerikansk dans. Han har tävlat i bugg och latinamerikansk dans och tillhört svenska landslaget i streetdance. Jonathan är flerfaldig svensk mästare i par street.

  Jonathan har gått idrotts-programmet på Wennströmska Gymnasiet och tog studenten våren 2009. Han är utbildad inom SDO och innehar sporttränarexamen i streeetdance. Jonathan agerar som nationell domare och har genom åren utbildat dansare från nybörjare upp till professionell nivå. Han har ett brinnande intresse för musik och är ofta anlitad som DJ både på tävlingar och privata fester & bröllop.

  Jonathan är mycket uppskattad och har ett naturligt sätt att möta sina elever och delge dem en pedagogisk och lärorik undervisning. Jonathan håller danskurser i streetdance samt tränar tävlingdansarna i sina tävlingsprogram.

  Danslärare i Streetkids, Streetdance/hiphop (Nyb/Forts/Tävling/TTG), Hiphop Workout och Bugg.

  Mail: jonathan.isaksson@vasterasdanscenter.com

 • Felicia Isaksson

  Danslärare / Ansvarig Sala Danscenter

  Felicia är född och uppvuxen i Västerås och där hon började sin danskarriär. Representerade svenska landslaget i dans inom disco, hiphop och konstnärlig dans som barn och ungdom och kammat hem flertal medaljplatser på Europamästerskap och världsmästerskap. Efter gymnasiet flyttade Felicia till Stockholm och började studera på Balettakademins yrkes förberedande dansutbildning, 2015 väntade nya äventyr och Felicia blev antagen till en professionell skola i New York City.

  Under 3.5 års tid studerande och jobbade Felicia med stora koreografer från hela världen och medverkade i uppsättningar på New Yorks största dansscener. Danspedagogik och undervisning är något som ligger Felicia närmst om hjärtat, över 10 års erfarenhet av barn och ungdomar, nybörjare som professionella i New York och i Europa ser hon till att alla får möta dansglädjen och utvecklas till sitt egna bästa.

  ”Glädjande undervisning och disciplin i danssalen skapar vi en rolig och utvecklande danslektion” ” Tillsammans tränar vi hårt och har samtidigt kul”

  Mail: felicia.isaksson@vasterasdanscenter.com

 • Ellinor Eklund

  Danslärare

  Hon har dansat på Västerås Danscenter sedan 4 års ålder och har under åren skaffat sig en bred utbildning inom barndans, sällskapsdans, disco, funk och jazzdans. Ellinor har gått dansklass på Fryxellska skolan i Västerås och började tidigt assistera Maria Isaksson på dansskolan i olika ämnen.

  Ellinor har sporttränarexamen i disco och har både domarlicens för nationella och internationella tävlingar. Ellinor är inriktad på barn och ungdomsverksamheten på dansskolan och har ett mycket naturligt och pedagogiskt sätt att möta sina elever. Efter studenten har Ellinor fortsatt sina studier och är utbildad lärare i matematik. Hon har ett brinnande intresse för tävlingsdansen och coachar våra tävlingselever och följer med på danstävlingar mm. Hon har själv tävlat i disco & bugg och varit med i olika dans- föreställningar på teatern. 

  Danslärare i DiscokidsDisco (Nyb/Forts/Tävling/Elit/TTG), Gruppdisco och Formationsdisco.

  Mail: ellinor.eklund@vasterasdanscenter.com

 • Oscar Åslund

  Danslärare

  Efter att ha tävlingsdansat i flera år och med VM & EM-medaljer i disco i bagaget så har Oscar utbildat sig till yrkesdansare på Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm.

  Oscar har steg 3 sporttärnarexamen i disco SDO och han är ofta anlitad som dommare både internationellt och nationellt.

  Danslärare i Modern dans, Konstnärlig dans och Disco.

  Mail: oscar.aslund@vasterasdanscenter.com


 • Marco Behal

  Danslärare

  Marco Behal är uppvuxen i Tjeckien. Under hans ungdomsår blev han tiofaldig världs mästare i konstnärlig dans. I 2017 tog han sin kandidat examen på Stockholms konstnärliga högskolan. Marco är utbildat steg 3 lärare i SDO och är aktiv som domare, tävlingskontrollant och utbildare. I 2019 tog han även internationell domar licens IDO i modern, jazz, Showdans och disco dance. 

  Marco undervisar disco, konstnärlig dans och teknik inte bara i Västerås men även utomlands på olika workshops och seminarium. Marcos elever har blivit Europa- och världsmästare i modern, jazz och disco dans.

  Mail: marco.behal@vasterasdanscenter.com

 • Ellen Anvemyr

  Danslärare

  Ellen är 18år och går på Widénska gymnasiet och tar studenten 2020. Hon började dansa på Västerås Danscenter när hon var 2,5 år gammal och gick sin SDO steg 1 utbildning hösten 2018. Ellen har tävlat i Disco, HipHop och tävlar just nu i Konstnärlig Dans. Hon har tävlat på flera EM & VM och tagit medaljer i olika kategorier. Hon har även gått två olika utbildningar i Stockholm på House Of Shapes

 • Ida Stien Engvall

  Danslärare

  Ida började dansa disco på Västerås danscenter 2010 och började sedan tävla 2011. 2018 tog Ida sin Steg 1 utbildning inom SDO. Ida har genom åren tävlat i Disco singel, par, grupp, formation och freestyle. Ida undervisar i disco och ni möter henne även i receptionen på söndagar och torsdagar.

 • Olivia Kartal

  Danslärare

  Sedan Olivia var 3 år gammal har dansen vart en stor del av hennes liv. Hon började dansa barndans på Västerås Danscenter när hon var fyra år gammal och har sen dess dansat disco, jazz, modern, balett och hiphop på elitnivå. Hösten 2019 tog Olivia sin steg 1 utbildning inom SDO och assisterar just nu på dansskolan. Olivia har vart med i det Svenska landslaget sen år 2012 och har därav tagit hem bland annat VM guld i disco grupp, brons i disco par och andra fina pallplatser internationellt i konstnärlig dans.

 • Ebba Pethö

  Danslärare

  Dansen har funnits i mitt liv sedan jag var 8 år gammal när jag började på min första dansskola. Jag har gått på i dansklass på Fryxellska skolan i Västerås och dansat på Västerås danscenter sedan min familj flyttade till Västerås 2013. Jag har tävlat i hip hop och disco, och har även åkt på internationella mästerskap i gruppdisco. 2016 började jag att assistera Maria på dansskolan och kort därefter gick jag SDO:s danslärarutbildning steg 1. Sedan dess har jag undervisat på dansskolan i discodans för olika åldrar och nivåer. 

 • Emma Berg

  Danslärare

  Emma började tävlingsdansa när hon var 7 år gammal i både hiphop och disco, där hon tillhört landslaget i båda grenarna under många år. Intresset för dans ledde till att hon valde Carlforsska estet med inriktning dans på gymnasiet och efter studenten, fortsatte med att gå en dansutbildning i Stockholm. Våren 2019 tog jag examen som utbildad yrkesdansare från Danscenter Fryshuset. 2016 utbildade jag mig inom SDO då jag gick Steg 1 med inrikting hiphop. Sedan dess har jag assisterat streetkidz samt undervisat i hiphop och feminine vibe. På mina klasser utlovar jag mycket skratt, härlig stämning och en hel del svett!

 • Mario Perez Amigo

  Danslärare

  Mario undervisar i hiphop medel och avancerad nivå.

 • Ansi Coella

  Instruktör

  Är en energisk, inspirerande levnadsglad instruktör som under många år arbetat, undervisat & instruerat i aerocic, zumba, Stott pilates & Power yoga hos olika aktörer i Västerås bla på Feelgood, Wellness Studion, Apalaby & på Klockartorpet.

  Hon är utbildad av AFFA, SAFE, Zumab-Zin, Stott Pilates & Power Yoga.

  Det är med stor glädje som vi nu utökar vår inriktning på hälsa och ”måbra” kurser på dansskolan med kurser i Pilates.

 • Nadja Schmidt

  Instruktör

  Nadja är Certifierad Zumba instruktör sedan 2011 och håller sedan dess svettiga och fartfyllda pass i vår studio. Hon har en härlig energi på sina klasser där hon blandar cumbia ,salsa, merengue, reggeaton och kanske en och annan samba eller jive på ett lättsamt och pedagogiskt sätt.

  - Med en dansbakgrund sedan barnsben blev Zumban ett perfekt intresse som fortsatt fyllt mitt liv med dans efter att ha lagt tävlingsskorna ”på hyllan”. Det ger så extremt mycket kraft och energi, dessutom får man: dansa loss till grym musik, gemenskap, svettas och en superbra träning för hela kroppen.

  Som bakgrund har Nadja tävlingsdansat i både latin och moderna danser. Tillsammans med sin man Gordan har de representerat Sverige i världs- och europamästerskap samt skandinaviska landskamper och de har tävlat både som amatörer och professionella.Gordan och Nadja är utbildade sporttränare inom SDO.

   

 • Veronica Salas

  Danslärare

  Veronica jobbar med vår årliga föreställning. Hon skriver manus samt regisserar storyn och huvudrollerna.

 • Benny Isaksson

  Reception och ekonomi

  Benny är ansvarig för receptionen och ekonomi på dansskolan.